Blijvend pijnklachten verminderen

Loop je al langer met lichamelijke pijnklachten?

Je werk vraagt veel van je. ’s Avonds ben je vaak uitgeblust met pijnlijke spanning in je lichaam. Je wilt nog sporten of afspreken met vrienden, maar dat lukt je amper nog. Dat valt je tegen, helemaal nu de kinderen hun eigen gang gaan en je tijd hebt. Je voelt je vaker niet gelukkig, zelfs somber - niks voor jou! Je doet van alles om je fit te voelen, zoals fysio, op tijd naar bed, gezond eten maar toch blijft die spanning in je rug, nek of schouders. Op je werk probeer je goed gehumeurd te blijven maar dat gaat steeds lastiger.

Hoe lang ga je zo nog door?

Tot je door je rug gaat? Tot je te moe bent om te werken? Tot een burn-out?

Herkenbaar?
 • Je laat je rug af en toe kraken en gaat naar de fysio. Dat geef even verlichting. Maar toch komt de spanning en pijn weer terug.
 • Je werd vannacht weer wakker van je nek of rug. Is het je nek of het kussen?
 • Je neemt je voor om goed op je houding te letten. 's Morgens lukt dat nog, maar in de hectiek van de middag niet meer en daar is de rugpijn weer! Het leidt je af van je werk.
 • Je moeder vraagt of je meegaat om een keuken uit te zoeken. Je doet de dag ervoor rustig aan om je rug te ontlasten en fit te zijn. Spontaan bijspringen wordt steeds lastiger.
 • Hoe gaat het? Goed, zeg je met een verhullende glimlach tegen je collega. Je zou willen vertellen dat je weer zo’n last van je rug hebt. Maar pff je zegt toch maar niks.
Hoe zou het zijn als
 • De spanning in je nek en rug structureel weg is of minimaal.
 • Je de nacht doorkomt zonder wakker te worden.
 • Je ontspannen kan zitten en staan, ook in de hectiek op je werk.
 • Je kan bijspringen, zonder rekening te moeten houden met je nek of rug.
 • Je een oprechte glimlach hebt, omdat je je goed voelt en energie hebt om te doen wat je graag doet.
Vraag je eens af: wat zit eronder?

Aanhoudende of terugkerende spanningsklachten zijn vaak tot een oorzaak te herleiden. Je kunt onderzoeken wat die oorzaak is, om de klachten bij de wortel aan te pakken. In dit traject doen we dat vanuit verschillende invalshoeken: fysiek, emotioneel en geestelijk.

Dat doen we samen. Door te vertragen, tot rust te komen en contact te maken met jezelf. We kijken naar je houding en de stand van je wervels en gewrichten en corrigeren deze waar nodig op een zachte manier naar de juiste positie. Met massage en inzichtsessies onderzoek je wat er onder de oppervlakte bij je speelt, waar je met gewoon denken niet komt. Je krijgt zicht op wat de spanning en pijn veroorzaakt en gaat zien wat je kunt doen of laten om te herstellen.

Wat zit er in dit 1 op 1 traject?
 • 5 behandelingen van 75 minuten gebaseerd op massage & inzicht, Dorn-werveltherapie, voelen en houding. Afgestemd op jouw specifieke situatie.
 • 5 maanden lang (voice)coaching via whatsapp tussen de behandelingen door, zodat je begeleiding ontvangt wanneer je het nodig hebt.

De doorlooptijd van het traject is 5 maanden. De data van de behandelingen bepalen we in overleg. Elke sessie bekijken we wat past, wat er op dat moment nodig is.

Dit 1 op 1 traject is geschikt voor jou als:
 • Je zin hebt om dit traject aan te gaan!
 • Je verder wilt kijken dan alleen je fysieke klachten.
 • Je samen met mij de wijsheid bij jezelf wilt vinden.
Investering

€650,- (incl. BTW) Partiulier
€650,- (excl. BTW) Zelfstandigen: ZZP'ers, Eenmanszaak
€800,- (excl. BTW) Zakelijk: Organisatie, Bedrijf

Ik liep vast in mijn dagelijks leven en merkte dat ik steeds minder durfde, mezelf beperkte en mijn wereld kleiner werd. Ik wilde daar uit maar had geen idee hoe ik weer een beetje bij mijzelf kon komen. Ik had ook altijd spanning in mijn rug bij mijn bekken. Ik had al wel veel gedaan zoals massage en kinesiologie maar daar kwam ik niet meer verder mee. Ik zocht iets wat voor mij zou helpen en niet heel beangstigend was. De impact van het traject is dat het me gelukkiger heeft gemaakt. Ik besef nu dat ik niet gevangen zit in een structuur waar ik niet wil zijn. Dat ik eigenlijk vrij ben.
Het mooie is dat toen ik bij jou kwam ik echt ging voelen. Ook ben ik anders gaan kijken naar pijn. Als ik nu ergens pijn voel, dan kan ik erbij blijven en dan merk ik dat het afzwakt.
De sessies waren een hele mooie aanvulling op het maatschappelijk werk wat op het denken was gericht. Je kan dingen bedenken maar om de omslag te maken naar anders dingen ervaren en doen, had ik het voelen voor nodig.

Hoe werkt het?

Plan een kennismakingssessie in. Dan ontvang je een mail met een bondige vragenlijst. Stuur de ingevulde vragenlijst uiterlijk 2 werkdagen voor het kennismakingsgesprek terug. De kennismakingssessie is bedoeld om te kijken of dit traject geschikt voor je is.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen dit traject en het 'leren voelen’ traject.

Bij dit traject ga je een stap verder, namelijk door spanning- en pijnklachten blijvend te verminderen.

Wat is het verschil met dit traject en een aantal inzichtmassages?

De inzichtmassages bestaan uit massage met zelfonderzoek. Bij dit traject nemen we ook houding, voelen en werveltherapie mee.

Als ik twijfel, wat raad je dan aan?

Bij twijfel raad ik je aan de kennismakingssessie in te plannen. Door de vragenlijst en de 1 op 1 kennismakingssessie kan je een goed besluit nemen.

Waarom duurt het traject 5 maanden?

We hebben te maken met een lichaam dat zich op haar eigen tempo herstelt. Ook gaan we in dit traject aan de slag met het transformeren van patronen en overtuigingen. In de regel duurt het minstens 3 maanden om een nieuw patroon in te laten slijten.

Worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekering?

Op dit moment worden de behandelingen niet door de zorgverzekering vergoed. Dit traject is voor zelfstandigen vaak op te voeren als kosten voor zelfontwikkeling of studiekosten. Werkgevers bieden vaak een voorziening voor zelfontwikkeling, studiekosten, preventieve/herstelzorg of blessurepreventie.

Hoe werkt de betaling?

Voor de betaling stuur ik je een factuur voor het gehele traject met een ideal betaling.

Kan ik makkelijk parkeren?

Je kunt gratis voor de deur parkeren.

Afspraak maken