Inzichtmassage

Een heerlijke en ontspannende massage met een boodschap van je lichaam

Heb je steeds last van je rug of andere fysieke klachten en snap je niet goed waarom? Ervaar je veel spanning in je lichaam en lijkt je hoofd maar niet stil te worden? Heb je last van lichamelijke ongemakken en wil je weten wat je lichaam te vertellen heeft, om er verder mee te komen? Dan kan inzichtmassage je helpen.

Samen opzoek naar de boodschap van je lichaam

Ik, Denise, geloof dat je lichaam en je geest met elkaar verbonden zijn. Je lichaam geeft signalen af en heeft daar een bepaalde boodschap mee. Wat die boodschap is, weet alleen jij, als je echt naar je lichaam luistert. Ik weet zelf ook hoe lastig het is om jezelf niet voorbij te rennen in de drukte van alledag. Ik help je graag om even te vertragen en contact te maken met jezelf. Van daaruit ga je weer zien wat goed voor je is. Het helpt je krachtig en geïnspireerd te voelen en is een boost voor je gezondheid. Tijdens de inzichtmassage integreer ik mijn kennis vanuit de energetische geneeskunde, chinese geneeswijze, psychosomatiek, mindfulness en de methode “De Innerlijke Bevrijding”.

Inzichtmassage: de oorzaak van je klachten naar boven halen en je lichaam tot rust brengen

Bij een inzichtmassage neem je de tijd om stil te staan bij je lichaam, wat je voelt en eventuele klachten. Dat doen we samen. Door aanraken, voelen en ernaar te luisteren. Je gaat zien wat er onderhuids afspeelt. Je kunt er beter de vinger op leggen en krijgt zicht op hoe je verder kunt.

Je krijgt als het ware een inkijkje in wat er onder de oppervlakte speelt, waar je met “gewoon denken” vaak niet of niet helemaal komt. Je krijgt zicht op overtuigingen of patronen die jou niet dienen. Je krijgt zicht wat de spanning veroorzaakt. Je gaat scherper zien wat je mag doen of laten om je klachten te helpen te herstellen. De massage verloopt rustig. Ik zorg dat je ontspant en oplaadt, net als bij een gewone massage, maar het accent ligt bij inzichtmassages meer op het voelen en contact maken met het lichaam.

Bij lichamelijke klachten & onverklaarbare gevoelens en gedachtes

Een inzichtmassage is toe te passen op alles wat je in je leven wilt veranderen, waar je echt verder mee wilt komen. Bijvoorbeeld bij een lichamelijke klacht, zoals nek-, schouder- of rugklachten of spanning in je lichaam. Maar het leent zich ook heel goed voor als je ergens tegen aanloopt en net niet de vinger erachter kunt leggen hoe je er mee verder kan of wilt. Voorbeelden zijn een lastige situatie op je werk, het gevoel altijd op je hoede te moeten zijn, vaak moe zijn, niet lekker in je vel zitten, niet doen wat je zou willen, etcetera.

Elke keer als wij een emotie ervaren en die ontkennen of wegdrukken, slaan we de energie ervan op in ons lichaam. Wanneer we dit jaar in jaar uit doen is het alsof we een oude jas dragen waarin veel opgeslagen emotionele pijn zit. In ons alledaagse leven heeft dit een ‘prijskaartje’: we voelen ons bijvoorbeeld somber of neerslachtig, onze relatie loopt niet lekker, we zijn niet geïnspireerd, zijn vaak moe of creëren niet wat we willen. Het kan ook zijn dat we onprettige ‘karaktertrekken’ ontwikkelen, zoals altijd alles beter weten of snel gekwetst of geïrriteerd zijn.

Tijdens een inzichtmassage krijg je zicht op deze gedachten en emotionele opslag. Je gaat scherper zien dat je bepaalde ideeën over jezelf of het leven bent gaan geloven die niet waar zijn. Het geeft je weer toegang tot de rust, kracht, levensvreugde en wijsheid in jezelf.

Ik had bij Denise een gewone stoelmassage gedaan en ben daarna teruggegaan voor een inzichtmassage. Ik had veel last van spanning in mijn nek en schouders en hoofdpijn. Ik zag dat ik veel meer op mezelf mocht vertrouwen. Dat wist ik natuurlijk al wel, maar nu voelde het zo echt, zo waar. De sessie gaf me veel energie. Ook was mijn hoofdpijn minder geworden. Ik ben er nog niet, maar heb mezelf weer eens goed gevoeld en zie beter dat ik niet hoef mee te gaan in dat stemmetje dat ik het niet goed doe. Ik kan nu makkelijker de switch maken dat ik echt op mezelf mag vertrouwen.
Denise is een hele fijne rustige persoon. Je voelt je meteen bij haar op je gemak en ze begeleidt je op een hele rustige manier door het proces heen.
Denise hielp me om te voelen, een soort van contact maken met de spanning waar Denise druk gaf met haar handen. Ik voelde me snel heel rustig. Zoiets dat alles even goed was. Ik merkte dat ik nu eindelijk weer eens contact had met mezelf. Ook werd het duidelijk voor me dat ik veel te veel dingen vast houdt die me dwars zitten. Ik zag in dat ik liever mag zijn voor mezelf - dat raakt me nog steeds - en meer mag opkomen voor mezelf. Ik voelde me na afloop heel ontspannen. Ik vond het echt heel prettig en kon de dagen erna ook veel beter bij mijn gevoel blijven.
Ik ken Denise als een rustige vrouw, die je eigen bewustzijn wil aanraken en activeren zodat je jezelf weer verbindt met wat in je leeft.
Na een inzichtmassage….

Ervaar je rust
De massage zorgt voor een diepe ontspanning. Even een moment helemaal “niks” moeten. Je loopt gegarandeerd ontspannen de deur uit!

Verlichting van klachten
Tijdens de inzichtmassage masseer ik vooral je hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen. Door de speciale technieken die ik inzet, en doordat we samen ook de oorzaak van je klachten onderzoeken, zul je na de massage direct verlichting ervaren.

Meer inzicht in jezelf

Na de massage begrijp je je lichaam beter. Je weet wat de oorzaak is van je klachten en hoe je die in de toekomst kunt voorkomen.

Praktische informatie

Tijdens je eerste inzichtmassage neem ik de tijd om jou te leren kennen. Ik stem de massage af op wat jij nodig hebt.


De massage vindt plaats op een speciale relax massagestoel. Ik werk niet met olie en je kunt je kleding aan houden.

De investering in jezelf voor een inzichtmassage is €105,-. Daar nemen we ruim een uur de tijd voor. Je ontvangt na afloop je inzichten op de mail. En een week na de inzichtmassage neem ik telefonisch contact met je op voor een korte nabespreking en om te vragen hoe het met je gaat.

Voor een diep helings- en bewustwordingsproces zijn meestal meerdere massages nodig. Zeker als je al langere tijd last hebt van bepaalde klachten, is het goed om 3 tot 5 keer te komen. Geen straf toch, om een massage te krijgen en dan meteen aan jezelf te werken?

Veel van mijn cliënten kiezen er vervolgens voor om een keer in de 6 weken te komen voor een inzichtmassage. Er is altijd wel weer iets om naar te kijken en verder te onderzoeken.

Jouw eerste inzichtmassage boeken?


Plan een afspraak in, dat kan online op jouw gewenst tijdstip. Liever eerst even overleggen of het geschikt voor je is? Dat kan natuurlijk ook! Vul het contactformulier in, stuur een mail of bel naar 06-144 358 46

Veelgestelde vragen

Waarom een stoelmassage?
De speciale stoelmassagestoel leent zich heel goed om tot rust te komen en je bewust te worden van je lichaam. De massage wordt door de kleding heen gegeven. Je komt in een diepe ontspanning maar bent nog wel alert en kunt nog makkelijk je lichaam scannen. Misschien ben je gewend liggend te masseren. De kracht van de massagestoel is dat de houding je direct een geborgen en veilig gevoel geeft, en je uitnodigt om te ontspannen.

Wordt de massage vergoed door de zorgverzekering?

Inzichtmassage is voor zelfstandigen vaak op te voeren als kosten voor zelfontwikkeling of studiekosten. Bij werkgevers is er vaak een voorziening voor zelfontwikkeling, studiekosten, preventieve/herstelzorg of bijv. blessurepreventie. Op dit moment wordt de massage niet door de zorgverzekering vergoed.

Hoe werkt de betaling?

Voor de betaling stuur ik je na afloop een mail met factuur en een link voor een ideal betaling.

Kan ik makkelijk parkeren?

Ja, je kunt gratis voor de deur parkeren.

Afspraak maken