Stil staan om verder te komen

Iemand is tegen je uitgevallen en je bent dagen van slag. Je wilt van baan veranderen en komt maar niet in actie. Je bent vaker moe of uitgeput en weet niet hoe je hier verandering in krijgt. In ons dagelijkse leven hebben we allemaal wel eens te maken met situaties waarvan je niet weet hoe je ermee verder wilt of kunt. Het kan je soms meer bezig houden dan je lief is. Inzicht-pitstops helpen je een moment stil te staan bij dagelijkse kwesties. Om er van te leren en er meer zicht op te krijgen. Zo'n pitstop is “een onderbreking voor noodzakelijk onderhoud”. Aan jezelf en in een groepje van 4 tot 5 vaste deelnemers. Met als resultaat: inzicht, inspiratie en vrijheid.

Een hartverwarmende onderbreking

Ik, Denise, geloof dat alles wat je in je leven meemaakt, niet voor niets is. Lastige situaties kunnen je kansen bieden om dichter bij jezelf te komen, mits je open staat om ernaar te kijken en er van te leren. Ik weet zelf hoe lastig het is om jezelf niet voorbij te rennen in de drukte van alledag. Het ongemak waait wel weer over, denken we dan, totdat eenzelfde situatie je weer overkomt. Het is best lastig om zelf zicht te krijgen op de ongemakkelijkheden die je meemaakt. Ik help je graag om een moment te vertragen en contact te maken met jezelf. Met ruimte om je eigen kwestie in te brengen en te onderzoeken. Van daaruit ga je weer zien wat goed voor je is.

Het heeft me momenten gebracht om stil te staan bij terugkerende kwesties in mijn leven.
De sessies leiden goed tot de kern. Ik vind het mooi dat het niet gaat om ‘het verhaal’ maar primair om het gevoel, de gedachte die bij je opkomt en dat je daarbij stil staat en weer verder komt. Het erkennen van het gevoel, vooral negatieve gevoelens is een belangrijk moment in een sessie – juist dat erkennen geeft ruimte om de volgende stap te maken naar een meer positief gevoel, een richting om te ‘dealen’ met wat je dwars zit.
Wat fijn is dat er vier keer elke twee weken een pitstop vast staat. Want je maakt dan wel stappen.
Inzicht-pitstops: een time-out voor onderhoud aan jezelf

Bij een inzicht-pitstop neem je de tijd om je te verbinden met jezelf en stil te staan bij een actuele kwestie in je leven. Door te voelen en ernaar te luisteren. Dat doen we samen. Ik help je hierbij.

Vanuit het contact met jezelf, komt je denken tot rust. Je gaat zien wat er onder de oppervlakte speelt, waar je met “gewoon denken” vaak niet of niet helemaal komt. Je krijgt zicht op overtuigingen of patronen die jou niet dienen en die vaak de bron zijn voor de ongemakkelijke situatie. Je gaat scherper zien wat je mag doen of laten om er verder mee te komen. Het helpt je krachtig, vrij en geïnspireerd te voelen.

Weer toegang tot de rust en wijsheid in jezelf

De inzicht-pitstops lenen zich heel goed voor als je ergens tegen aanloopt en net niet de vinger erachter kunt leggen hoe je er mee verder kan of wilt. Voorbeelden zijn alleen thuis zijn en je eenzaam voelen, het gevoel hebben veel te moeten, iets willen doen maar het steeds uitstellen, etcetera. Elke keer als wij een belemmerende gedachte of emotie ervaren en die ontkennen of wegdrukken, slaan we de energie ervan op in ons lichaam.

Wanneer we dit jaar in jaar uit doen is het alsof we een oude jas dragen waarin veel opgeslagen emotionele pijn zit. In ons alledaagse leven heeft dit een ‘prijskaartje’: we voelen ons bijvoorbeeld somber of neerslachtig, onze relatie loopt niet lekker, we zijn niet geïnspireerd, zijn vaak moe of creëren niet wat we willen. Het kan ook zijn dat we onprettige ‘karaktertrekken’ ontwikkelen, zoals altijd alles beter weten of snel gekwetst of geïrriteerd zijn.

Tijdens de inzicht-pitstops krijg je zicht op deze gedachten en emotionele opslag. Je gaat scherper zien dat je bepaalde ideeën over jezelf of het leven bent gaan geloven die niet waar zijn. Het geeft je weer toegang tot de rust, kracht, levensvreugde en wijsheid in jezelf.

Ik bekijk mijn kwestie nu van wat meer afstand, de spanning die erop rust is minder, ik heb meer vertrouwen en rust en ook het gevoel minder afhankelijk te zijn van een situatie waar ik toch weinig aan kan veranderen zonder dat ik vind dat ik over me heen laat lopen.
Ik vind het verrassend goed werken dat ik met de kwestie van een ander meestal ook wat kon.
Ik vond het groepje een toevoeging, het geeft rust dat je even zelf niet aan "de beurt" bent terwijl het proces toch doorgaat en het is ook fijn lastige dingen te delen.
Praktische informatie

We beginnen een inzicht-pitstop met een moment om de dag te laten voor wat het is en contact te maken met jezelf. Vervolgens is er ruimte om een kwestie in te brengen en uit liefdevolle nieuwsgierigheid te onderzoeken. Ik begeleid je hierbij.

Aan een kwestie is vrijwel altijd een thema gelinkt. Bijvoorbeeld. ‘ik kan niemand vertrouwen’, ‘ik wordt niet gehoord’, ‘ik ben niet goed genoeg’. Vaak speelt een thema waarop iemand een sessie doet ook bij jezelf. Daarom kan je ook goed zelf, in stilte, meedoen met een sessie aan een ander, en steek je er zelf ook veel van op.

Als basis voor de begeleiding van de inzicht-pitstops gebruik ik de methode “de innerlijke bevrijding”, waarvan ik professioneel begeleider ben. Ik integreer deze methode met mijn kennis vanuit de energetische geneeskunde, chinese geneeswijze, psychosomatiek en mindfulness.

De investering in jezelf voor een reeks van 4 inzicht-pitstops is €190,- . We nemen per pitstop 5 kwartier de tijd en zijn met een vaste groep van 4 tot 5 personen. Er is per pitstop ruimte voor 2 a 3 deelnemers om een kwestie in te brengen. Bij de vier pitstops in totaal kan je minimaal 2 keer een kwestie inbrengen. De pitstops vinden plaats in Woerden.

Veel van mijn cliënten kiezen er voor om eerst te komen voor individuele inzichtgesprekken of inzichtmassages. En gebruiken de pitstops als onderhoud. Er is altijd wel weer iets om naar te kijken en verder te onderzoeken.

Doe je mee?


Laat me weten als je interesse hebt, dan plan ik bij voldoende deelnemers een nieuwe ptistop reeks in. Er is plek voor 4 tot 5 personen. Stuur mij een bericht om je aan te melden. Liever eerst even overleggen of het geschikt voor je is? Dat kan natuurlijk ook. Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-144 358 46

Veelgestelde vragen

Wanneer kies ik voor een pitstop of een individuele sessie?
De pitstops zijn een fijne en laagdrempelige manier om steeds te blijven groeien in alledaagse dingen die op je pad komen. De herkenning dat jouw thema’s ook bij anderen spelen is motiverend. En het in een kleine groep in een vertrouwde setting hiermee bezig zijn inspireert. Weet je nu al dat wat je wilt onderzoeken een grote kwestie is, zoals bijvoorbeeld net gescheiden zijn of al langere tijd somber zijn, dan is mijn advies om te starten met een individuele inzichtmassage of inzichtgesprek.

Hoe werkt de betaling?

Voor de betaling stuur ik je vooraf een mail met factuur en een link voor een ideal betaling.

Kan ik ook leren zelf de stappen te doorlopen als ik een kwestie heb waar ik tegen aan loop?

De inzicht-pitstops zijn geen cursus, je gaat onder mijn begeleiding kwesties onderzoeken. Daar gebruik ik als basis de methode "de innerlijke bevrijding" voor. Als je zelf deze methode wilt leren kan ik je de 2-daagse “De Ontdekking” aanbevelen of het boek “De Innerlijke Bevrijding” van Arjen Slijp.