Inzichtgesprek

Waarom een inzichtgesprek?

Met een inzichtgesprek kijk je als het ware onder de oppervlakte wat er speelt en leeft. Het helpt je onderzoeken wat er onderhuids afspeelt, waar je met “gewoon denken” niet komt. Je krijgt zicht op overtuigingen en belemmerende patronen, die maken dat je vaker tegen een vergelijkbare situatie aanloopt. Als je hiervan bewust wordt dan lossen deze patronen op en sta je vrijer in de kwestie waar je last van had. Vanuit deze vrijheid kun je weer keuzes maken, in lijn met wat je graag wilt.

Waarop is een inzichtgesprek toe te passen?

Een inzichtgesprek is toe te passen op alles wat je in je leven wilt veranderen, waar je echt verder mee wilt komen. Bijvoorbeeld bij een lichamelijke klacht, vaak moe zijn, niet lekker in je vel zitten, niet doen wat je zou willen, etcetera. Een inzichtsessie werkt ook heel krachtig als je iets nieuws wilt creëren, bijvoorbeeld meer klanten voor je bedrijf, een nieuwe woning of meer tijd voor jezelf.

Kan je hier iets meer over vertellen?

Gedachten en emoties die met een kwestie samenhangen (ver)vormen je waarneming. Elke keer als wij een emotie ervaren en die ontkennen of wegdrukken, slaan we de energie ervan op in ons lichaam. Wanneer we dit jaar in jaar uit doen is het alsof we een oude jas dragen waarin veel opgeslagen emotionele pijn zit. In ons alledaagse leven heeft dit een ‘prijskaartje’: we voelen ons bijvoorbeeld somber of neerslachtig, onze relatie loopt niet lekker, we zijn niet geïnspireerd, zijn vaak moe of creëren niet wat we willen. Het kan ook zijn dat we onprettige ‘karaktertrekken’ ontwikkelen, zoals altijd alles beter weten of snel gekwetst of geïrriteerd zijn.

Tijdens een inzichtgesprek krijg je zicht op deze gedachten en emotionele opslag. Je gaat scherper zien dat je bepaalde ideeën over jezelf of het leven bent gaan geloven die niet waar zijn. De sessie helpt je vervolgens om die emotionele pijn en gedachten op te ruimen. Het geeft je weer toegang tot de rust, kracht, levensvreugde en wijsheid in jezelf.

Krachtige methode "De Innerlijke Bevrijding"

Als basis voor de begeleiding hanteer ik de krachtige methode "De Innerlijke Bevrijding". Ik ben professioneel begeleider van deze methode. Aanvullend gebruik ik kennis vanuit de energetische geneeskunde, Chinese geneeskunde, mindfulness en psychosomatiek.

Met hoeveel sessies moet ik rekening houden?

1 sessie kan al genoeg zijn. Dit hangt af van de kwestie en hoe ver je er zelf al mee bezig bent geweest. Er zijn kleine en grote kwesties. Grote kwesties zijn bijvoorbeeld depressiviteit, onlangs gescheiden zijn, jarenlang een lage eigenwaarde hebben of een bepaalde ziekte hebben. Bij een grote kwestie zijn er bijna altijd meerdere gesprekken nodig. Vaak zijn er bij grote kwesties meerdere facetten die om aandacht vragen. In elke sessie kun je je dan richten op een bepaald facet. Als je zo meerdere sessies doet op een bepaalde kwestie, kan er een diep helings- en bewustwordingsproces ontstaan. Voor grotere kwesties is het goed om rekening te houden met gemiddeld 3 tot 5 sessies.

Werkwijze

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt voor een inzichtgesprek, stuur ik je een intake formulier. Het is de bedoeling dat je dit formulier uiterlijk 3 dagen voordat de sessie plaatsvindt invult en terugstuurt. Op deze manier kan ik een beeld vormen van jouw situatie en de kwestie waar je de inzichtsessie op wilt doen.

Tijdens de eerste sessie ligt je jouw situatie nader toe en beginnen we met de sessie.

Een week na de sessie neem ik telefonisch contact op om te vragen hoe het gaat en hoe je de sessie hebt ervaren. Voor een diep helings- en bewustwordingsproces zijn meestal meerdere sessies nodig. In samenspraak kunnen we een vervolgsessie inplannen. Meestal vindt dit ongeveer 1-2 weken later plaats.

De investering in jezelf voor een inzichtgesprek is €85,-. 
Daar nemen we ruim een uur de tijd voor. Indien je kiest voor een pakket van 3, betaal je €240-. Als je kiest voor een pakket van 5, betaal je €375,-

Interesse?

Neem dan contact met me op. Dan kan ik je meer vertellen en antwoorden geven op mogelijke vragen die je nog hebt. Zodat je zelf kunt bepalen of een inzichtsessie iets voor je is. Een afspraak maken kan online. Telefonisch of per mail kan ook altijd.

Afspraak maken