Laat je bekken en wervels op een zachte manier terugzetten in hun juiste positie

Wanneer kies je voor een Dorn behandeling?
Als ik je aan het masseren ben en vermoed dat er sprake is van scheve wervels of scheefstand van je bekken, wijs ik je op de mogelijkheid van een Dorn-behandeling.

Andere aanleidingen kunnen zijn:

  • Je ervaart stramheid of pijn in je nek, schouders of rug en wilt uitsluiten of dit een gevolg is van scheve wervels of gewrichten.
  • Je ervaart niet direct klachten maar wilt weten of je wervels of bekken nog recht zitten. Of je weet dat je bekken of wervelkolom een zwakke plek is, omdat je bijvoorbeeld eens gevallen bent. De Dorn behandeling is dan als een APK-check, ter preventie en onderhoud.
  • Als je niet 'gekraakt' wil of kan worden. In tegenstelling tot kraken is de Dorn behandeling een milde behandeling en om deze reden ook ideaal voor kinderen of voor mensen met botontkalking.

Een slechte houding of verkeerde beweging

Je bekken en wervels kunnen scheef gaan staan door slechte slaapgewoonten, een slechte houding, sporten, een aanrijding, plotseling remmen of slippen, vallen, een verstapping of verkeerde beweging. Soms is het lichaam in staat om dit zelf te corrigeren, in andere gevallen kan je dit laten behandelen.

De Dorn behandeling laat gewrichten en wervels op een zachte manier terugzetten in hun juiste positie. Na de behandeling kunnen (pijn)klachten direct verminderd of verdwenen zijn en meer bewegingsvrijheid voelbaar zijn. Hou echter rekening met gemiddeld 2 tot 5 behandelingen.

Een gewricht op zijn juiste plek laat levensenergie stromen

Wist je dat elke wervel via je zenuwen in verbinding staat met je spieren en organen? Als je wervels niet goed staan komen deze verbindingen onder druk te staan. Dit kan naast nek-, schouder- en rugklachten ook tot heel andere, vaak onbegrepen, klachten leiden. Denk aan (chronische) vermoeidheid, darmklachten, hoofdpijn en migraine, darm- en blaasproblemen, duizeligheid, pijn bij het zitten, een scheve houding, artrose en reumatische klachten en beginnende osteoporose in schouders en armen. De Dorn behandeling heeft daarom ook effect op zenuwen en organen.

De Dorn methode is ongevaarlijk en vrij van ongewenste bijwerkingen.

Ik ben nu drie keer bij je geweest voor de Dorn behandeling en mijn middenrug gaat nu goed, in de zin dat ik met draaien bijvoorbeeld 's nachts als ik uitreik naar de wekker, geen pijn meer heb. Mijn onderrug was de eerste week na de derde behandeling soepel en zonder klachten. Daarna kwam de stijfheid weer terug bij het zitten en uit bed komen. Maar ik merk in het algeheel verbetering en kijk al uit naar de 4e behandeling.
Prettig dat je ruggewervel langs bent gegaan, daar zit een analyse in vanuit deskundigheidsniveau, dat is goed om te weten. Ik heb de behandeling als prima ervaren. De massage van de rug was fijn.
Na een Dorn behandeling….

Ervaar je rust
Voor een langdurig resultaat, combineer ik de behandeling altijd met een massage van de rug- en wervelkolom, de 'Breuss massage'. Dit maakt de Dorn behandeling tot een effectieve behandeling én een heerlijk moment van rust en lichaamsbewustzijn.

Verlichting van klachten
Na de behandeling kunnen je (pijn)klachten direct verminderd of zelfs weg zijn en kan je direct meer bewegingsvrijheid voelen.

Hou echter rekening met gemiddeld 2 tot 5 behandelingen.

Vermijd grote inspanningen

Vermijd ongeveer 3 dagen grote inspanningen, zwaar tillen en onverwachte bewegingen zoals tennis. Dan kan het lichaam wennen aan de gecorrigeerde stand en kan je spierstelsel, je bindweefsel en je gewrichtsbanden stabiliseren. Veel water en thee drinken helpt hierbij om het ontgiften te bevorderen.

Ook krijgt je simpele thuisoefeningen mee om de benen op gelijke lengte te houden.

Praktische informatie

Tijdens je eerste Dorn behandeling neem ik de tijd om te kijken waar er scheefstand is. De behandeling start met de correctie van het beenlengteverschil. Dit gebeurt door de gewrichten van je heup, knie en enkel terug te zetten in hun oorspronkelijke positie. Daarna volgen je bekken en je wervelkolom. Deze worden met een drukimpuls van de duim op hun plaats teruggezet, waarbij je benen of armen bewegen. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen je wervels losgemaakt. Voor een langdurig resultaat, combineer ik de behandeling altijd met een massage van de rug- en wervelkolom, de rugmassage Breuss.

Gemiddeld zijn 2-5 behandelingen nodig. Dit hangt af van de hoeveelheid spanning, hoe lang je klachten al duren en de ernst van je klachten. De behandeling bestaat altijd uit minimaal twee afspraken. Tijdens de tweede behandeling check ik het resultaat en maak ik een inschatting of meer behandelingen nodig zijn.

De rugmassage Breuss vindt plaats op de massagetafel, op de ontblote rug met Arnica olie; een biologische olie welke inwerkt op het bindweefsel en de spierspanning.

De behandeling wordt op dit moment niet vergoed door de zorgverzekering.

Jouw eerste Dorn behandeling boeken?


Plan een afspraak in, dat kan online op jouw gewenst tijdstip. Liever eerst even overleggen of de Dorn behandeling geschikt voor je is? Dat kan natuurlijk ook! Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-144 358 46

Veelgestelde vragen

Zijn er contra indicaties voor de Dorn behandeling?
Ja! Dat zijn overgewicht, zwangerschap, acute hernia, acute migraine, ontstekingen, na een ongeluk zonder diagnose van de arts, verlammingsverschijnselen, kanker/botkanker, vergevorderde osteoporose, ernstige degeneratie van de tussenwervelschijven, ernstig knie- en heupprothese, niet zelfstandig kunnen lopen staan of oprichten.

Wat is het verschil met kraken?
Bij kraken wordt gebruik gemaakt van een manipulatietechniek om de beweeglijkheid van een gewricht te herstellen, bij de Dorn behandeling met een mobilisatietechniek. Door het bewegen van spieren die bij de verschoven wervel of gewricht horen, kunnen de spieren niet meer fixeren en de correctie niet tegenwerken. De Dorn behandeling wordt als prettig ervaren, in tegenstelling tot sommige andere manuele behandelvormen. Het is een zachte techniek zonder druk op de wervels en daarmee ook geschikt voor mensen met botontkalking.

Kan ik het beenlengteverschil niet beter oplossen met een zooltje?

We hebben even lange benen, echter waar het been langer lijkt is er meer ruimte in het heupgewricht. Een zooltje stabiliseert je bekkenscheefstand maar corrigeert niet de ruimte in het heupgewricht, wat later tot heup en lage rugklachten kan leiden. Uitzonderingen zijn het beenlengteverschil als gevolg van een operatie of anatomisch beenlengteverschil